Armstrong Avenue Residence / The LADG

first_imgSave this picture!© Nathaniel Riley+ 12 Share Photographs:  Nathaniel Riley Manufacturers Brands with products used in this architecture project United States ArchDaily Armstrong Avenue Residence / The LADG “COPY” Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/871911/armstrong-avenue-residence-the-ladg Clipboard CopyAbout this officeThe LADGOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesLos AngelesUnited StatesPublished on May 26, 2017Cite: “Armstrong Avenue Residence / The LADG” 26 May 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalShelvingZeitraumWardrobe – Hide & ParkSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Qd-ClassConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Stone SeriesWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – FerroFinestra W20Panels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelUrban ShadingPunto DesignPavilion – TentChairsInterstuhlConference Chair – Low With CastorsWoodreSAWN TIMBER co.Pre-Weathered Wood CladdingMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?大圈叠小圈——阿姆斯特朗大道住宅/ The LADG是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream CopyHouses•Los Angeles, United States Area:  1894 ft² Year Completion year of this architecture project center_img 2017 Manufacturers: Marrakech Design, Metal Window Corp., Timorous Beasties, Charred Wood, Marakesh Design, Metal Door Window Corp., Metal Window door Corp.Architect In Charge:Claus Benjamin Freyinger, Andrew HolderCity:Los AngelesCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Nathaniel RileyRecommended ProductsMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsMetallicsStudcoWall Stop Ends – EzyCapFiber Cements / CementsSwisspearlSwisspearl Largo Fiber Cement PanelsWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformText description provided by the architects. The Los Angeles Design Group has recently completed a transformative residential renovation in Silver Lake, Los Angeles, California, reconfiguring a hermetically sealed box into a lightfilled,1,894 squarefoot, threestory home. The design draws inspiration from the iconic stepped form of Marcel Breuer’s former Whitney Museum in New York, yet in reverse. Whereas Breuer cantilevers his building toward the busy Manhattan street to provide shelter for a sunken courtyard garden, the LADG cantilevers the house in three steps over the rear yard, bringing a sense of enclosure to the rear yard against a steep hillside. Two of the house’s windows also nod to Breur, referencing his angular forms.Save this picture!© Nathaniel RileySave this picture!SectionSave this picture!© Nathaniel RileyThe first window is a torqued cutout in the front facade that reorients the view from the master bedroom towards the Silver Lake Reservoir, providing a cinematic experience of the immediate surroundings. The second window juts out into the backyard, framing the hillside. Programmatically, the house itself is upside down, with an unusual splitlevel configuration that results in two floors in the front and two floors in the back. These levels are filled with bedrooms, bathrooms, and the study, while the newly constructed top floor—a wide open plinth that sits atop the split levels—contains the kitchen, living, and common areas. As a result, the social space normally adjacent to the yard is instead perched on top. The exterior facade of the house is predominantly charred cedar wood, with natural wood on select surfaces to emphasize the cuts made into an otherwise solid monolith.Save this picture!© Nathaniel RileyProject gallerySee allShow lessOOPEAA Wins 2017 Spotlight Prize for Emerging ArchitectsArchitecture NewsFoster + Partners’ Milan Apple Store to Feature Public Plaza and Waterfall EntranceArchitecture News Share Armstrong Avenue Residence / The LADGSave this projectSaveArmstrong Avenue Residence / The LADG Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/871911/armstrong-avenue-residence-the-ladg Clipboard Year:  “COPY” Photographs Architects: The LADG Area Area of this architecture projectlast_img read more