Amélia’s House / M2.senos

first_imgSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SG+ 58 Share Photographs:  Fernando Guerra | FG+SG Manufacturers Brands with products used in this architecture project Amélia’s House / M2.senosSave this projectSaveAmélia’s House / M2.senos “COPY” Houses CopyHouses•Ilhavo, Portugal Area:  183 m² Year Completion year of this architecture project ArchDaily 2016 Photographs Architects: M2.senos Area Area of this architecture projectcenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/788610/amelias-house-menos Clipboard Year:  Projects “COPY” Portugal Amélia’s House / M2.senos ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/788610/amelias-house-menos Clipboard Manufacturers: CS TelhasEngineering:Pedro TavaresBuilder:Licínio Lourenço LdaAuthors:Ricardo Senos, Sofia SenosCity:IlhavoCountry:PortugalMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SGRecommended ProductsCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornText description provided by the architects. This is not just another house. Those alleys were well known to us. Not that much…we used to run endlessly over there, always waiting for someone to invite us to dinner. It was always too early to end the day. And that was the house of Aunt Amelia. Built by only one man, that used to show us a smile of pride and some benevolence, the perfect stereotomy of the stone cladding. To us, that has so much to learn and fancy about building. This was not just another  house.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGAnd yet, find out that at the bottom of the bottom of the alley, there was that land that did not fail to astonish. And the fig tree? And the church? Just there, so close! For the first time a peek beyond the alley. And that was a revelation.Save this picture!PlanSave this picture!SectionAnd it was there, that we had the demanding task of enlarging the house. That house, built   in time and with time. That house with terraces, outbuildings, stairs…, all connected…, workrooms, concrete sinks. All in a tiny space. It was an alley inside the alley, over the gradation of the exterior spaces.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SGAnd each one of the spaces had its own autonomy,  always adjusting to a domestic scale,    for which contributes, undoubtedly, the presence of gabled roofs and fragmentary volumetric composition.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGJust keep going. Everything seems so natural. One more house, another volume, two more rooms. The vertex facing the church cut it – we want to look at her; on the backside of the house a fig tree imposes the limit and invites the pool. The connection to the pre-existing constructions it would be of course through terraces. This piece it is autonomous, with one floor and flat roof,   witch trough a more organic design also resolve the connection between the house and the new garage area and the covered outdoor space, delimiting the lot. At South, dematerialized up its presence through the large mirror window in which the green garden is  reflected.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe interior is quite simple: almost only a kitchen with a nice dining area, controlling the ceiling height, the volume of the room is suspended on the roof pitch, wich is accessible via a terrace or a staircase in black iron, is a scenic presence to counteract the clear tones of the  interior. The dark color of the outside complemented by the use of flat tile, is another chapter in the history of the house, made of grey and white volumes, that at the same is looking for some abstraction in volumetric addition, balancing the composition.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGProject gallerySee allShow lessPTW Reveal Trio of Towers for Parramatta, AustraliaUnbuilt ProjectNOBIS – EFTERSLÆGTEN Sportscentre / LAARKSelected Projects Share CopyAbout this officeM2.senosOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesÍlhavoIlhavoPortugalPublished on June 03, 2016Cite: “Amélia’s House / M2.senos” 03 Jun 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Film – Prestige ExteriorShowerhansgroheShowers – Croma SelectWall / Ceiling LightsSpectrum LightingLED Downlight – Infinium 3″ Round FlangelessVentilated / Double Skin FacadeCosentinoDekton Cladding in LD Sevilla hotelSealantsSikaJoint SealingBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersPorcelain StonewareApariciPorcelain Tiles – MarblesCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWindowspanoramah!®ah! CornerHome AppliancesGIRAGira Keyless in – Door communicationLightsLinea Light GroupIntegrated Lighting – Fylo+More products »Save想阅读文章的中文版本吗?葡萄牙 Amélia 之家 / M2.senos是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more